Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că îl invită pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să declanşeze un referendum pentru ca bucureştenii să decidă cum trebuie alocat bugetul local.

‘Poate vrea să facă modificări legislative, dar acestea sunt de lungă durată şi nu cred că domnia sa va mai prinde în funcţiile pe care le are aceste modificări dramatice legislative. În primul rând, ar trebui să modifice Constituţia. Îl invit să facă un referendum, aşa cum prevede legea, să modifice Constituţia, îl invit să declanşăm un referendum în Bucureşti, să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii. Eu vă asigur că va avea foarte mari surprize”, a declarat Gabriela Firea, la Ministerul Finanţelor.

Primarul a menţionat că toate taxele şi impozitele locale sunt colectate de primăriile de sector, iar bugetul Primăriei Capitalei se îndestulează peste 90% din impozitul pe venit. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat din nou pe Liviu Dragnea, joi dimineață, pe tema alocărilor bugetului local. „El nu este regele României și patronul țării”. Ea a adăugat că la discuțiile de ieri i s-a dat dreptate în privința tăierilor din buget, dar că „ar fi spre binele bucureștenilor”. „Vă dați seama ce anomalie”, a afirmat Firea. Altfel ce rost ar fi avut să ne invite dimineața, la 9:00, la Ministerul Finanțelor, doar să bem un ceai? Nu cred că a făcut această declarație. Mai mult, după 4 ore de discuții la Asociația Municipiilor din România, cu cifrele pe masă, nu am fost contrazisă nicio secundă, pentru că se putea deschide site-ul MF și să se compare cifrele mele cu ce e publicat, ni s-a spus doar că se recunoaște că se taie bani mulți, 180 milioane de euro, 25% din buget, și că ar fi spre binele bucureștenilor, vă dați seama ce anomalie, pentru că acești bani merg la primăriile de sector”, a spus primarul general al Capitalei.