Gabriela Firea a vorbit vineri seara despre realaţia pe care o mai are cu şeful PSD, Liviu Dragnea, spunând că liderul PSD a fost unul dintrei cei care i-au trimis mesaje când era în spital.

„În acea perioadă de spitalizare în care am primit mesaje în primul r de la apropiaţi, de la prieteni, au fost şi meaje de la colegii din politică – Tăriceanu, Dăncilă şi dl Dragnea a lăsat un mesaj de sănătate şi urări de bine. Mi se pare omenesc. În acea perioadă au avut loc primele discuţii, iar după externare a avut loc o discuţie telefonică în care s-a manifestat interesul de a reporni proiectele dintre primărie şi Guvern şi chiar şi Parlament. Nu poţi să refuzi aşa ceva. Aş fi pusă la colţul istoriei dacă aş întoarce spatele ajutorului, sprijinului din partea ministerelor, instituţiilor statului. Am pus întotdeauna interesul general, al oamenilor, înaintea celui care să mă reprezinte pe mine”, a explicat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei spune că nu vrea ca bucureştenii să sufere din cauza tensiunilor pe care ea le are cu liderul PSD.

„De ce să sufere bucureştenii? Pentru că am avut o dispută politică, de idei? Nu putem să ştergem cu buretele tot ce s-a întâmplat, acum e important, dacă dl Dragnea poate şi vrea şi dacă eu pot şi vreau, să reînnodăm dialogul în primul rând instituţional – primărie, guvern, parlament”, a mai spus Firea.

Firea a mai explicat că nu s-a întâlnit cu Dragnea, dar au stabilit, tot telefonic, să fie discutat în perioada următoare câteva proiecte prioritare pentru Bucureşti.

„Poate că, dacă eu nu trăgeam un semnal de alarmă în septembrie, aşa cum m-am priceput, poate dacă nu aduceam nişte critici, chiar uneori prea dure, poate nu ajungeam la momentul în care să fie luate în seamă aceste proiecte pentru Bucureşti. Merită să ne sacrificăm noi ca persoane. Cred că a ajuns şi domnia sa la concluzia că nu e bine să închizi proiectele unui oraş pentru că te cerţi cu primarul. Cred că în primul rând s-a gândit la bucureşteni”, a mai spus Firea.

Liviu Dragnea, declara, în 16 martie, că relaţia lui cu Gabriela Firea este în refacere şi crede că sunt mai multe lucruri care îi unesc decât care îi despart. El spune că din partea sa este o deschidere totală şi, dacă el sau PSD ar fi trebuit să facă ceva mai mult pentru Bucureşti, atunci vor face.