După ce Parlamentul a votat legea 291/2013 privind acordarea tichetelor de masă şi în format electronic, Finanţele vin cu o serie de precizări referitoare la implementarea măsurii. Astfel, ministerul a publicat, pe site-ul propriu, un proiect de hotărâre care introduce noi clauze obligatorii în contractul încheiat între angajator şi unitatea emitentă de tichete de masă, cum ar fi: modul de administrare şi utilizare a tichetelor de masă pe suport electronic; obligaţia angajatorilor de a comunica unităţilor emitente datele personale ale angajaţilor, obligaţia emitenţilor de a păstra în condiţii de siguranţă datele primite de la angajatori şi de a nu le utiliza în alte scopuri.

Într-un comunicat, Finanţele mai arată că vor fi eliminate prevederile care limitează utilizarea tichetelor de masă la 2 tichete /zi, în concordanţă cu modificările aduse prin Legea nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.
Totodată, noile prevederi vor asigura accesul tuturor entităţilor interesate de a deveni emitenţi de tichete de masă pe o piaţă concurenţială, mai precizează comunicatul.