Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut azi obligaţiuni de stat cu scadenţa la 3 ani în valoare de 500 de milioane de lei, nivel similar cu valoarea programată, iar randamentul mediu s-a situat la 6,63% pe an, cu 0,6 puncte sub nivelul de la operaţiunea anterioară pentru această maturitate.

Randamentul maxim a fost de 6,84% pe an, iar valoarea totală a cererii pentru titluri din partea băncilor comerciale s-a ridicat la 1,28 miliarde de lei.

Cea mai recentă operaţiune pentru astfel de titluri a avut loc pe 18 februarie, când MFP a vândut obligaţiuni pe 3 ani de 500 milioane de lei, prin redeschiderea unei emisiuni anterioare, randamentul mediu fiind de 7,24% pe an.

Licitaţia organizată joi este prima din acest an în cadrul căreia randamentul mediu a consemnat o creştere. Începând cu 19 octombrie 2009, randamentul mediu la titlurile de stat vândute de Ministerul Finanţelor s-a situat la 10% şi a rămas neschimbat până la finele anului trecut, iar de la începutul acestui an, randamentul a scăzut treptat, la fiecare operaţiune organizată.

SURSA: Mediafax