Romstrade a contractat o tranzacţie de finanţare de 140 de milioane de euro cu Credit Suisse, se arată într-un comunicat al Reff şi Asociaţii, firma de avocatură care a fost consultantul juridic principal al companiei Romstrade.

Banii vor fi folosiţi pentru derularea proiectelor de infrastructură a companiei, se arată în comunicat.

Facilitatea are rolul de a asigura finanţarea Romstrade prin cumpărarea de bilete la ordin emise de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România către Romstrade pentru plata lucrărilor de construcţie şi reparare de drumuri.

„A fost o tranzacţie interesantă sub două dimensiuni: pe de o parte, poate reprezenta o potenţială soluţie pentru finanţarea dezvoltării de infrastructură în România, având în vedere constrângerile bugetare actuale, pe de altă parte, arată că există încă apetit pentru risc românesc din partea investitorilor străini” a comentat Daniel Badea, Managing Partner al Badea Clifford Chance, cei care au asistat banca finanţatoare.

Perry Zizzi, partener în cadrul Badea Clifford Chance, a adăugat: „Aceasta este o tranzacţie reprezentativă într-o perioadă în care finanţările sunt dificil de obţinut. Cu siguranţă vom asista la mai multe tranzacţii de finanţare în domeniul infrastructurii în următorii ani şi suntem bine poziţionaţi pe piaţă pentru a oferi consultanţă cu privire la astfel de tranzacţii, bazându-ne pe expertiza Clifford Chance la nivel global şi local”.

Înfiinţată în 1994, Romstrade este o companie cu capital integral românesc, având mari proiecte de infrastructură. Linia de finanţare contractată de la Credit Suisse este în prezent una dintre cele mai mari finanţări obţinute de o companie românească de la începutul anului, precum şi cea mai mare finanţare acordată unei companii de construcţii cu proiecte de infrastructură.

Compania de construcţii deţinută de Nelu Iordache, a intrat în atenţia unui miliardar israelian. Discuţiile privind o potenţială preluare au început de curând.