Tesla Model Y a contribuit la creșterea vânzărilor de mașini electrice la 72% din cota de piață, atingând un nou record. În Norvegia, livrările au început cu doar o săptămână înainte de sfârșitul lunii, iar SUV-ul electric a reușit să devină cel mai bine vândut vehicul din țară. Conform datelor oficiale, Tesla a livrat 1.115 vehicule Model Y în Norvegia.

Nou record pentru Tesla

Al doilea vehicul cel mai bine vândut din această țară în luna august a fost un alt SUV electric, VW ID.4, urmat de Tesla Model Model 3. De remarcat este modul în care vînzările Tesla au afectat cota generală de piață a vehiculelor electrice din țară.

Norvegia are deja cea mai bună rată de adopție a vehiculelor electrice din lume, dar Modelul Y a adus-o la noi recorduri cu aproape 72% pentru vehiculele electrice. În ceea ce privește tranziția completă la vehiculele electrice, Norvegia ar putea fi considerată cea mai apropiată de obiectiv.

Consiliul norvegian de informare a traficului rutier (OFV) a raportat că majoritatea vânzărilor de autoturisme noi din luna iulie au fost autoturisme cu emisii zero.

Dominația continuă să crească

Vehiculele Tesla model Y au ajuns în Norvegia de la Tesla Gigafactory Shanghai și ar putea dura alte câteva luni până la o nouă livrare. Dominația Tesla în țările europene este de asteptat să crească. Dezvoltarea liniei de producție Model Y la Giga Berlin este, de asemenea, în etapele sale finale. Fabrica europeană a Tesla urmează să livreze variantele de performanță ale modelului Y clienților europeni chiar la sfârșitul acestui an.