De la debutul programului de susţinere a cuplurilor pentru feritilizare in vitro, din 1 iunie 2011 şi până în prezent, au fost aprobate 330 dosare, din cele 464 depuse.
Programul a fost lansat în acest an in premieră in România și are un buget de 4 milioane de lei, din care ministerul va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape. Prima etapă costă 4.920 lei și constă în realizarea procedurii de fertilizare, iar a doua costă 1.230 lei și se realizează după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere. În total, anul acesta, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer.
Un număr de 8 clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii, dar lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.
Potrivit datelor oficiale Ministerului Sănătății, în România se efectuează anual 5.000 de fertilizari in vitro, de aproape 10 ori mai puține decat în Europa de Vest.