Un Ferrari în valoare de 18 milioane de dolari conduce o licitație record de mașini clasice la Amelia Island. Colecționarii bogați de mașini au cheltuit o sumă record la licitațiile de mașini clasice de la Amelia Island, care s-a desfășurat weekend-ul trecut, sugerând că piața rămâne puternică în ciuda temerilor legate de recesiune și a scăderii stocurilor.

Piața este foarte puternică, dar nu supraîncălzită

Vânzările totale la licitația de pe Amelia Island au ajuns la suma de 178,4 milioane de dolari – un record pentru acest eveniment. Suma a depășit recordul din anul 2016 de 140 de milioane de dolari, potrivit companiei de asigurări și evenimente pentru mașini clasice Hagerty.

Peste 390 de mașini au fost vândute la un preț mediu de 455.293 de dolari, în creștere de la 435.939 de dolari, relatează CNBC. În total, un număr de 43 de mașini s-au vândut cu peste un milion de dolari, față de 33 anul trecut, arată Hagerty.

„Piața este foarte puternică, dar nu supraîncălzită”, a spus McKeel Hagerty, CEO al Hagerty. Cea mai scumpă mașină vândută la Amelia Island a fost un Ferrari 250 GT SWB California Spider din 1962. Automobilul a fost vândut pentru 18 milioane de dolari – stabilind un record pentru o mașină vândută la licitațiile de la Amelia Island.

Pe locul al doilea s-a clasat un Pagani Zonda R Coupe din 2010. Acesta a fost vândut cu 5,3 milioane de dolari la RM Sotheby’s, urmat de un Ferrari F50 Coupe din 1995, vândut cu 5,1 milioane de dolari la RM Sotheby’s. Dintre primele 10 cele mai scumpe mașini vândute, șapte au fost Ferrari.

Tesla reduce pentru a doua oară prețurile pentru Model S și X pe piața din SUA

Producătorul auto american Tesla Inc. a anunţat, duminică seara, 5 martie, că a decis să reducă preţurile pentru Model S şi Model X pe piaţa din SUA, cu 5.000 respectiv 10.000 de dolari, cu scopul de a stimula cererea pentru automobilele sale electrice, relatează publicația Bloomberg.

Este pentru a doua oară în acest an când compania Tesla anunţă reduceri de preţuri, după ce în luna ianuarie a tăiat preţurile globale pentru automobilele electrice cu până la 20%.

Potrivit unor informaţii publicate pe pagina web a companiei, un automobil Model S de tip all-wheel drive va costa acum 89.990 de dolari, mai puțin cu 5,2% faţă de un preţ de comercializare de 94.990 dolari anterior. Preţul pentru un automobil Model S Plaid este acum de 109.990 dolari, acesta fiind în scădere cu 4,3% faţă de 114.990 dolari anterior.

Pentru un Model X all-wheel drive, preţul este acum de 99.990 dolari, mai mic cu 9,1% faţă de 109.990 dolari anterior. Model X Plaid costă acum 109.990 dolari, în scădere cu 8,3% faţă de 119.990 dolari anterior.

La o reuniune cu investitorii care a avut loc la 1 martie la uzina Tesla din Austin, Texas, directorul general Elon Musk şi alţi directori au pus accentul pe eficienţa procesului de producţie şi reducerile de costuri. „Dorinţa oamenilor de a deţine un Tesla este extrem de mare. Factorul care frânează este capacitatea lor de a plăti pentru un Tesla”, a declarat atunci CEO-ul companiei, Elon Musk.