Fata de 16 ani sechestrată într-un apartament din Piatra Neamț va fi cercetată în libertate. Aceasta și-a omorât atacatorul

Fata, în vârstă de 16 ani, se află acum la un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde primește consiliere după șocul prin care a trecut. Aceasta va fi cercetată în libertate după crima care a avut loc într-un apartament din Piatra Neamț, acolo unde un bărbat a sechestrat-o și a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta, fără acordul ei.

Momentan nu se cunosc detaliile cu privire la modul în care fata a ajuns în apartamentul bărbatului. Cu toate acestea, sursele spun că aceasta ar fi fost ademenită în locuința acestuia după ce l-a întâlnit pe rețelele de socializare. Aceasta i-ar fi cerut fetei să întrețină relații intime cu el, însă fata l-a refuzat. Aceasta a încercat să fugă, însă ușa era încuiată. În momentul în care bărbatul a încercat să o abuzeze sexual, fata a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat mortal.

Fata a putut fi localizată

Cea care a anunțat autoritățile a fost chiar fata, aceasta sunând la poliție pentru a cere ajutor în jurul orei 01:00. Ea le-a povestit că este sechestrată într-un apartament, doar că nu știe cartierul și că nici nu poate descuia ușa. Ea le-a spus organelor de poliție că l-a înjunghiat pe bărbat deoarece a încercat să o agreseze sexual. Anchetatorii au reuşit să localizeze telefonul adolescentei, apoi apartamentul în care se afla, uşa locuinţei fiind spartă de pompierii solicitaţi.

Fata a fost găsită în stare de șoc și i s-au acordat îngrijiri medicale. În ceea cel privește pe bărbat, pentru acesta nu s-a putut face nimic. Ulterior, s-a aflat că fata era din comuna Dochia și că a fugit de acasă. Acesta încerca să își găsească un loc de muncă, motiv pentru care l-a cunoscut pe cel pe care l-a omorât, care s-a oferit să o ajute.

Prietenii bărbatului nu se așteptau ca acesta să facă asemenea lucruri

Unul dintre prietenii bărbatului ucis a declarat că acesta suferise o cădere psihică în urmă cu o lună și că îl rugase să îi trimită nisțe bani pentru medicamente. El mai spune că barbatul era supărat deoarece fusese înșelat la vânzarea unei mașini. Mai mult decât atât, acesta nu crede că bărbatul ar fi fost în stare de o asemenea faptă, subliniind că el era un om calm și muncitor care transporta persoane dintr-un loc în altul.

În ceea ce o privește pe minoră, părinții spun că nu știau ce face aceasta și că a plecat de o săptămână de acasă, la o verișoară. Anchetatorii le-au spus părinților fetei că asupra ei a fost găsită o sumă mare de bani, asta în contextul în care părinții acesteia sunt destul de săraci.

Sursă foto: Dreamstime