Românii care vor să se testeze gratuit pentru COVID au acum la dispoziție peste o sută de farmacii în România. Mai exact, este vorba de 106 de farmacii iar 12 dintre acestea sunt în București.

Testare COVID cu teste gratuite antigen rapide în farmacii este un proiect al Ministerului Sănătății. Cei care au simptome specifice infecției cu SARS-COV2, pot să se testeze și în farmacie. Ministerul Sănătății continuă să extindă acest program și alocă teste gratuite în farmaciile avizate.

În acest moment sunt 106 locații în toată țara. Este vorba de localiții din 19 județe. În aceste locuri, românii se pot duce să se testeze fără a scoate bani din buzunar. În perioada următoare, autoritățile vor ca lista să cuprindă și alte puncte ale rețelelor farmaceutice din România. În acest fel, se dorește creșterea accesului la testare.

Județele unde sunt cele mai multe farmacii

Județele unde sunt cele mai multe farmacii care fac teste antigen rapide sunt Prahova (19 locații), Cluj (13 locații), București (12 locații), Constanța (10 locații) și Iași (10 locații).

Testele antigen rapide sunt puse la dispoziția farmaciilor, GRATUIT, prin Direcțiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.

„În cazul în care nu ești vaccinat, să știi că după testare farmacia va trimite datele tale în sistemul CoronaForms și în acest fel îți poți descărca certificatul digital din platforma certificate-covid.gov.ro. Documentul, în urma testării rapide, are o valabilitate de 48 de ore”, a anunțat Andrei Baciu.

Sursa foto: Dreamstime