Un studiu realizat de Columbia University arată că aproape 80% din prostituatele din New York utilizează Facebook pentru a atrage clienți. Astfel, un sfert din clienți sunt "racolați" cu ajutorul cunoscutei rețele de socializare.

Mai mult, prostituatele consideră că internetul le ajută să-și fixeze singure tarifele, fără să mai treacă pe la proxeneți sau intermediari care vor să le controleze și viața.

Mai mult, acestea spun că acum nu mai stau la colțul străzii așteptând ca o mașină să oprească, ci își stabilesc întâlnirile cu ajutorul internetului de pe BlackBerry sau iPhone.

"Tehnologia joacă un rol fundamental și internetul îi ajută pe cei care lucrează în această industrie să-și faciliteze serviciile", spune profesorul Sudhir Venkatesh, unul dintre autorii studiului.

Mai mult, Facebook este elementul central prin care prostituatele își pot crește nivelul de respect în fața oamenilor și respectul față de ele însele.

"De acum înainte, ele pot deține controlul, pot refuza clienții pe care nu-i doresc și pot avea tarife proprii", mai spune Sudhir Venkatesh.

Acesta a studiat aproape 300 de prostituate timp de un an și a descoperit că o prostituată câștigă mai mult decât venitul mediu pe economie (30.000 de dolari pe an) și își pot crește aceste venituri dacă fac operații chirurgicale de înfrumusețare.

Prostituția este ilegală pe tot cuprinsul Statelor Unite, cu excepția statului Nevada.
SURSA: The Independent