Numărul utilizatorilor de Facebook în Bulgaria a crescut de zece ori anul trecut, iar în prezent  aproape o treime dintre utilizatorii de Internet din Bulgaria sunt conectaţi la celebra reţea socială.

Numărul internauţilor bulgari care folosesc Facebook a depăşit cifra un milion, în timp ce în ţara noastră există 520.000 de utilizatori, potrivit datelor statistice publicate de compania americană.

Deşi numărul utilizatorilor din ţara noastră a crescut cu 30% faţă de acum 3 luni, în Bulgaria numărul lor a crescut de zece ori în 2009.  În Bulgaria, în ceea ce priveşte sexul utilizatorilor, femeile  au o uşoară majoritate în faţa bărbaţilor, iar peste 80% dintre utilizatori au între 18 şi 40 de ani.  Facebook este folosit de bulgari atât acasă, cât şi la birou.

România are cei mai puţini utilizatori de Facebook dintre toţi vecinii săi, mai puţin Ucraina.  În Serbia sunt înregistrate 1.509.560 de persoane, în Ungaria,  627.760 de persoane sunt conectate la reţea, în timp ce în Ucraina numărul lor nu depăşeşte 236.000.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare de pe Internet cu peste 350 de milioane de utilizatori înregistraţi.

SURSA: Novinite