Aproximativ 200 de milioane de persoane au dobândit acces la Internet anul trecut, graţie "unor servicii de date mai accesibile şi a creşterii veniturilor globale", se arată în al doilea raport privind accesul mondial la Internet realizat de reţeaua de socializare. 

Studiul susţine că în ultimii 10 ani numărul persoanelor care au acces la Internet a crescut cu 200 până la 300 milioane în fiecare an. În pofida acestor evoluţii pozitive, aproximativ 4,1 miliarde de persoane, respectiv 43% din populaţia globului, nu au în continuare acces la Internet. 

Potrivit Facebook, restul populaţiei mondiale are nevoie de ajutor pentru a avea acces la Internet şi la oportunităţile economice pe care le oferă. "Lumea dezvoltată este, în mare parte, online însă lumea în curs de dezvoltare este mult în urmă. Zonele urbane sunt conectate, însă multe din zonele rurale nu deţin o astfel de conectare. Cu cât o persoană are mai puţini bani cu atât este susceptibilă să nu fie online", se arată în studiul Facebook. 

Studiul apreciază că îmbunătăţirea accesului la Internet este o provocare majoră, care va necesita cooperarea a numeroase părţi, estimând că în lipsa unor modificări semnificative în tendinţele actuale, peste trei miliarde de persoane nu vor avea acces la Internet în 2020. 

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: