Peter Angelos şi William Murphy susţin că acţiunile Facebook au încălcat mai multe legi de confidenţialitate. "Zilele în care furnizorii de servicii online pot trece peste drepturile de confidenţialitate ale clienţilor s-au sfârşit", a avertizat Murphy.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că acuzaţiile sunt nejustificate şi că vor lupta împotriva lor "cu fermitate".

Procesul se desfăşoară într-un moment în care politica de confidenţialitate a mai multor giganţi online este pusă sub semnul întrebării. Şi Google se află pe lista companiilor acuzate că monitorizează activitatea internauţilor şi vinde agenţiilor de publicitate informaţii personale despre aceştia.

În acest sens, administraţia Obama a lansat un apel către companiile de tehnologie să dezvolte standarde mai puternice pentru a proteja drepturile de confidenţialitate ale consumatorilor. Ca urmare, mai multe companii web, printre care şi Google, au fost de acord să introducă, în majoritatea browserelor Web, o opţiune care le-ar permite internauţilor să nu le mai fie urmărite activităţile online.
Mai multă confidenţialitate? Giganţii web promit că nu ne vor mai urmări activitatea online