Potrivit unui comunicat de presă, lichidatorul judiciar al SC Bere Alutus SA Râmnicu Vâlcea a anunțat vânzarea prin licitație publică la data de 28 august a mai multor instalații și clădiri aparținând fostei fabrici de bere, la un preț care reprezintă 75% din prețul de reevaluare.

Printre altele, se vând corpurile de fabricație a berii, liniile tehnologice și spațiile de depozitare, cu valoarea de 1,18 milioane de lei, exclusiv TVA. Se vinde chiar și centrala termică a fabricii de bere, pentru suma de 32.660 de lei.

După 1990, fabrica de berea a fost preluată de angajați, însă după anul 2000 societatea a întâmpinat probleme financiare și ulterior a intrat în faliment.

În ultimii 25 de ani, mai multe branduri din județul Vâlcea care până în 1989 au creat istorie au dispărut fie prin faliment, fie prin preluare și schimbare a numelui. Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului, cel mai vechi combinat din județ, a fost demolat, fabrica de încălțăminte Finca Drăgașani a falimentat, fabrica de încălțăminte Vâlceana a intrat în faliment de asemenea.

Nu în ultimul rând, celebrul club de handbal feminin "Oltchim Râmnicu Vâlcea" a fost declarat falimentar în urmă cu doi ani, după ce combinatul cu același nume a intrat în insolvență.

AGERPRES