Majoritatea fanilor Apple şi nu numai ei credeau că Steve Jobs poartă la prezentările companiei maleta neagră pentru că îi aduce noroc. Despre maleta neagră a lui Jobs s-a scris foarte multe rânduri, însă nimeni nu a avut dreptate atunci când a încercat să ghicească de ce o poartă deseori vizionarul american.  Ultimul lucru care s-a scris despre maleta lui Steve Jobs a fost acela că aceasta este marca Vonrosen şi ar costa 420 de euro.

Lumină în acest caz a făcut Walter Isaacson, biograful lui Steve Jobs. Acesta a explicat pentru site-ul Gawker cum a început Steve Jobs să poarte aceeaşi ţinută.

Totul a început cu o călătorie în Japonia, în anii ’80, la fabrica Sony. Acolo, Steve Jobs, a observat uniformele pe care le poartă angajaţii companiei nipone şi a rămas impresionat. El a vrut ca şi angajaţii Apple să poarte o uniformă, dar aceştia nu au fost de acord.

 “O, ce huiduieli am primit!”, îi povestea Jobs lui Isaacson. Uniformele Sony erau produse de designerul japonez Issey Miyake. Chiar dacă angajaţii Apple nu doreau să poarte uniformă, Steve i-a cerut lui Issey Miyake să îi creeze lui una. Designerul japonez a creat celebra bluza neagră, la care Jobs a adăugat blugii (numai marca Levi’s) şi o pereche de adidaşi. Aceasta era uniforma lui Jobs. Steve Jobs a primit de la Miyake peste 100 de bluze. “Am destule ca să îmi ajungă toată viaţa”, îi spunea Jobs lui Isaacson. Şi câtă dreptate avea.

Steve Jobs a decedat pe 5 octombrie, la numai o zi după lansarea terminalului iPhone 4S.  “Steve Jobs”, biografia scrisă de Isaacson, care a fost director CNN şi Time Magazine, numără 600 de pagini şi va fi lansată pe 24 octombrie. Preţul la care poate fi precomandată cartea este 17,88 dolari.

Cine e Issey Miyake
Issey Miyake este unul dintre cei mai inovatori designeri de modă din lume. Născut în 1938, Miyake este unul dintre supravieţuitorii de la Hiroshima. Acesta avea numai 7 ani când familia sa a căzut victima bombei atomice. Mama lui a murit patru ani mai târziu în urma radiaţiilor severe. Issey Miyake l-a invitat, în 2009, pe Barack Obama la ceremonia de comemorare a morţilor din bombardamentul care a avut loc în anul 1945 la Hiroshima. Obama nu a onorat invitaţia.