Conform unui comunicat al băncii, facilitatea a fost acordată pentru o perioadă de 60 de luni, cu o perioadă de graţie de 12 luni, din care perioadă de utilizare de trei luni, şi este garantată parţial cu o scrisoare de garanţie bancară emisă de Erste Group Bank AG. 

"EximBank continuă să întreprindă toate demersurile pentru identificarea şi valorificarea tuturor oportunităţilor care să-i permită să distribuie cât mai multe fonduri către companiile de pe piaţa românească. Parteneriatul cu BCR Leasing IFN reprezintă încă un canal prin care putem finanţa indirect atât companiile mici şi mijlocii – care deţin o pondere de peste 80% în portofoliul BCR Leasing IFN, cât şi clienţi corporate, în condiţii de maximă eficienţă, expertiza partenerului nostru completând competenţele tehnice ale EximBank. Contribuim astfel la construirea de soluţii de finanţare ce permit realizarea de investiţii pentru dezvoltarea de noi afaceri sau pentru consolidarea afacerilor deja mature", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank. 

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, care întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.

AGERPRES