El dezminte informaţiile apărute în presă, conform cărora ar fi fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru felul în care şi-a completat declaraţia de avere şi de interese.
„Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Până acum am fost doar avertizat. M-am gândit şi la faptul că s-ar putea să fiu dat afară, dar eu sunt în pragul pensionării. Dacă eu le-am adus injurii, atunci ei ce mi-au adus mie? Nu sunt super tare, sunt bugetar. Dacă folosesc licenţe poetice nu înseamnă că sunt uşuratic. Eu nu glumesc. Sunt serios. Vă asigur că nu am băut nimic şi nici nu m-am drogat“, a declarat pentru Capital Gheorghe Constantinescu.
El nu înţelege de ce trebuie să completeze o declaraţie de avere atâta timp cât este un simplu bugetar şi nu poate fi pus pe acelaşi nivel cu oamenii corupţi din sistem.  
„Aversiunea mea faţă de declaraţiile de avere vine din faptul că mă pun pe mine pe acelaşi calapod cu ei. Eu nu iau şpagă. Noi la executări silite luăm banii oamenilor. Nici la sărbători, când se mai fac cadouri simbolice de genul calendare sau pixuri, nu iau nimic. Nu am luat nicio agendă pentru că noi conştientizăm că e puşcărie curată şi nu sunt singur în această situaţie. Am avut doi colegi cărora li s-a făcut o înscenare şi au păţit-o. Mie îmi pare rău că sunt prost şi nu mă pot ridica deasupra condiţiei mele“, explică referentul de la Fisc.  

Despre Regina vămilor
Constantinescu, angajat cu state vechi în fiscul românesc, nu se fereşte să vorbească nici de „regina“ din vămi, deşi preferă să rămână cu discuţia la actele lui de executări silite.
„Întrebaţi pe toţi vameşii din ţară dacă îl cunosc pe Constantinescu şi dacă i-au dat şpagă vreodată şi dacă îl cunosc pe Blejnar. Trageţi dumneavoastră concluzia de aici. Eu nu mă ocup de regine, ci de executări silite“, spune referentul ANAF.

Gheorghe Constantinescu (60 de ani), care se recomandă şi ca membru al Asociaţiei de Proprietari Gârleni nr.6, a câştigat pe parcursul anului trecut, din salariile încasate lunar, suma de 42.365 lei, conform propriei declaraţii de avere. Are în proprietate două apartamente de 60 şi 65 metri pătaţi şi un teren în Domneşti de 0,5 hectare.

Citiţi şi Declaraţia de avere a unui angajat la Fisc: „Praful să se aleagă de voi, arşiţa deşertului să vă răcorească“