EXCLUSIV! Robert Turcescu, despre problemele de care ne vom lovi la iarnă: Va fi ca pe vremea lui Ceaușescu! (VIDEO)

Așadar, jurnalistul Robert Turcescu a spus în cadrul podcastului de pe canalul de YouTube al EVZ Capital că probleme ce țin de căldură vor fi „ca pe vremea lui Ceaușescu”. Mai mult, acesta a amintit de faptul că bucureștenii „fac frigul” de două ierni.

„Caloriferul va fi ca pe vremea lui Ceaușescu. Ori îți pică rețeaua, ori îți pică factură. De când cu Nicușor Dan, bucureștenii fac frigul de două ierni. Dacă vor să aibă 19 grade în casă, vor face în așa fel încât vor avea”, a declarat Robert Turcescu la EVZ Play.

La rândul său, scriitorul Tavi Hoandră a subliniat că se bazează pe Polonia să intervină, ci nu pe România.

„Nu pe România mă bazam când spuneam că va face o figura, ci pe Polonia, nu pe România niciodată pentru că știm de ce în România, intelectualii tac că să-și conserve interesele că dacă te pui împotriva europenilor nu mai vin proiectele.

Înainte de 90 nu aveam proiecte și totuși s-a făcut o țară. Cred că pentru proiectele europene ar fi foarte bine să calculăm exact cât am dat, cât am luat. Cineva ar trebui să facă în mod onest chestia asta, că eu prefer că hotărârile esențiale pentru țara asta, să se ia în țara asta, să nu renunțăm la Constituție. Dacă le spui americanilor să renunțe la constituie te împușcă pe stradă. Noi acum suntem în genunchi și ne rugăm să renunțăm la constituție”, a completat Tavi Hoandră.

Amintim că reacția acestora a venit în contextul în care Elveția a anunțat anterior o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani și amenzi zilnice pentru oricine își încălzește camerele la o temperatură mai mare de 19 grade Celsius și apa caldă mai mult de 60 de grade.

Comparație între trecut și viitor

De asemenea, sociologul Mirel Palada a realizat și o comparație între trecut și viitor, punctând că nu este „prima dată când avem excese, cu asemenea rătăciri”.

„Nu e prima dată când avem excese, cu asemenea rătăciri până la urmă, că e vorba de o rătăcire, care e cel mai mare păcat. Cel mai mare păcat nu este păcatul împotriva ideologiei sau religiei, păcatul mare este împotriva bunului simț, al justei măsuri și a chestie de care omul de rând, obișnuit să o zică că e puțin mai trasă de păr: nu mai aveam nevoie sa mâncăm șuncă prăjită, e puțin cam trasa de păr. Nu mai avem voie să facem aia, e strigător la cer.. nu e prima dată când aveam de-a face cu asemenea excese de puritanism.

Epoca victoriana a fost plină de asemenea exemple de țâfnă superioară indignată care face să funcționeze pe post de control social si hegemonie istorică.. anii 50 au fost foarte conformiști. Noi acum ne uităm la toate izbucnirile de creativitate ale oamenilor din anii  50, dar alea se întâmplă într-un context social de represiune plăcută în care dacă ieșeai din frunte, în care indrăzneai să scoti puțin capul erai exorcizat, și nu vorbiesc în România, vorbesc în America, în Franța, în Anglia.

Până să înflorească glorioșii ani 60, cărora le-a luat 10 ani de zile, mai mult de 10 ani de zile încât să fie acceptați de societate. De fiecare dată din când în când ne ia de cap la nivel de societate și ajungem să fim mai catolici decât Papa și pe urmă  ne trece pentru ca ne dăm seama de exces și exista o corecție, o contra corecție socială, și societatea e uite așa ca un pendul care se duce când prea într-un exces, pentru că chestia cu 3 dusuri pe zi este un exces și chestia cu imensitatea de ambalaje, excesul de ambalaj pe care il avem când cumperi chestii elementare:. Cumperi o banană si ți-o pune în plastic. Gândește-te ca primim coletele acasă: pana găsesc chestiile alea pe care le-am cumpărat  sunt tone de chestii inutile de cartoane, de hartii. Și asta se intampla zi de zi si asta este un exces, si atunci îi înțeleg pe puritanii ecologiști, veniți să spună. Dar ei la rândul lor sunt niște patetici care nu au această măsură a bunului simț în care să vii să zici”, a explicat sociologul.