Pentru ca ministerul Apărării să poată face redistribuiri de sume din alte conturi, pentru a se plăti drepturile le militarilor, rectificarea bugetară trebuie aprobată, au declarat, pentru Capital, surse guvernamentale. Este vorba în principal de plata chiriilor şi a normei de hrană.

Ministerul Finanţelor urmează să primescă aproape 4 miliarde şi jumătate de lei pentru plata salariilor, pentru plata contribuţiei României la UE dar şi pentru plata dobânzilor la împrumuturile statului. Sunt incluse în proiect suplimentări ale bugetelor Agriculturii – 1,5 miliarde de lei pentru plăţile directe în Agricultură, şi Internelor – puţin peste un miliard de lei, tot pentru plata salariilor.

De asemenea, vor mai fi alocaţi bani ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Justiţiei, în principal pentru acoperirea majorărilor salariale. Serviciul Român de Informaţii va primi 300 de milioane de lei. Secretariatul de stat pentru culte va primi 181,9 milioane de lei, pentru salariile personalului clerical.

De cealată parte, Ministerul Transporturilor va pierde peste 6,25 de miliarde de lei, din care aproape jumătate reprezintă cofinanţarea pe proiecte europene, iar restul reprezintă banii pe care România a sperat să îi absoarbă pe proiecte europene. Jumătate din această sumă va fi luată din bugetul alocat iniţial Companiei de Drumuri. Ministerul Educaţiei, cel al Dezvoltării şi cel al Comunicaţiilor vor rămâne şi ele cu mai puţini bani.