Tariful unei croaziere poate să pornească de la 299 euro pe persoană în extra sezon în Mediterana pentru o durată de şapte nopţi sau de la 199 dolari (circa 900 de lei) pe persoană în extra sezon în Caraibe tot pentru o durată de şapte nopţi.

„Secretul ca să beneficiezi de aceste tarife este să rezervi din timp croazieră, cu minim 6-9 luni înainte de îmbarcare”, a declarat pentru Capital Casiana Băsea, proprietarul Croaziere.net, cel mai mare operator pe acest segment din România.

Compania deţine în prezent o cotă de piaţă de 78% din segmentul de croaziere.

Cele mai cautate croaziere la nivel mondial sunt cele cu destinaţia Caraibe (vest, est, sud), întrucât marea majoritate a pasagerilor călătoresc din SUA, această destinaţie este foarte uşor de atins şi ospitalitatea oamenilor din porturile de escală te face să doreşti mereu să te reîntorci. 

De cealaltă parte, cei mai mulţi români care optează pentru o croazieră aleg Mediterana, în special zona de vest a acesteia, întrucât distanţa dintre portul de îmbarcare şi punctul de plecare din România este relativ mică şi se poate ajunge foarte uşor cu un zbor de linie sau un zbor low cost.

„Cele mai populare porturi de îmbarcare din această destinaţie sunt Barcelona, Civitavecchia (Roma), Genova, Savona sau Napoli. Tot în Europa ca şi a doua opţiune pentru turiştii români se află zona Europei de Nord (capitalele baltice sau fiordurile norvegiene) cu îmbarcări din porturi precum Copenhaga, Hamburg, Kiel sau Southampton (Londra)”, mai spune Casiana Băsea.

Cea mai scumpă croazieră scoasă pe piaţa din România la vânzare este o croazieră în jurul lumii, de 200 de nopţi la bordul vasului Insignia de la linia de croazieră Oceania Cruises cu plecare din Miami, SUA şi retur în New York, SUA. Pe itinerariul acesteia turiştii vor vizita porturi precum Havana, Cartagena, Manta, Santiago de Chile, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Cape Town, Male, Phuket, Singapore, Hong Kong, Shanghai, Tokyo, San Francisco, Acapulco, etc. Tarifele încep de la 46.459 euro pe persoană cu toate taxele portuare şi guvernamentale incluse în cabină exterioară cu geam.

 

Croaziere.net va participa totodată la Târgul de Turism din Bucureşti, care are loc săptămâna viitoare, unde anunţă reduceri.

„Pregătim mai multe oferte pentru pasagerii ce îşi doresc cât mai puţină bătaie de cap, oferte de grup organizat în care oferim însoţitor de grup român, zbor din Bucureşti spre portul de îmbarcare, cazare (unde e nevoie, dacă itinerariul e într-o destinaţie în afara Europei), transfer şi croaziera, practic pachet complet. Pe lângă aceste oferte, turiştii ce sunt mai experimentaţi deja şi au mai navigat pot să aleagă din mai multe destinaţii şi pot să achiziţioneze o croazieră individuală, iar ulterior să îi ajutăm cu planurile lor de vacanţă în ceea ce priveşte zborul sau cazările din destinaţiile în care doresc să ajungă. Vom oferi şi o reducere pentru toate croazierele individuale, achiziţionate în perioada 21 februarie – 4 martie, în valoare de 8% din tariful croazierei fără taxe”, mai spune proprietarul companiei.

În România, prin vânzările atât pe canal direct cât şi pe cel indirect ale agenţiei Croaziere.net în 2017 s-a încheiat cu un număr de aproximativ 8.000 de pasageri, iar în anul 2018 numărul acestora a crescut cu aproximativ 37,5 %, ajungând la un total de 11.000 de pasageri români.

„Avem foarte multe planuri pentru 2019, atât interne cât şi externe. Printre cele externe se numără şi lansarea unui nou website afiliat Croaziere.net, lansarea unui nou program pentru turişti, un program unic pe piaţa românească, menţinerea aceluiaşi standard al calităţii muncii noastre şi continuarea training-urilor oferite agenţiilor noastre partenere pentru o mai bună servisare a clientului final. Acestea sunt doar câteva dintre ele, dar bineînţeles că mereu ne gândim la îmbunătăţire şi la a veni întotdeauna cu ceva nou pe piaţă, aşa că vom dori să surprindem publicul şi cu alte planuri pe care momentan le vom păstra doar pentru noi până când vom avea versiunea lor finală”, mai spune Casiana Băsea.

La nivel mondial, piaţa de croaziere a încheiat în anul 2018 cu un număr de 27,2 milioane de turişti, în creştere cu 10% faţă de 2016 şi în creştere uşoară faţă de 2017, când numărul de pasageri atinsese 25,8 milioane. Per total, în ultimii cinci ani de zile, produsul de croazieră a avut o creştere de 20,5% faţă de celelalte tipuri de vacanţe.