ASF are cel puțin trei poziții foarte importante care sunt ocupate prin delegare și pe termen limitat. Pentru aceste posturi va trebui organizat concurs. 

Totuși, anagajările efective se vor face, cel mai probabil, din iarnă sau chiar de anul viitor, în condițiile în care pentru anul acesta nu existp buget de angajări, având în vedere că legea interzicea acest lucru. Va fi nevoie, deci, de o rectificare bugetară, decizie care va fi lăsată, probabil, pentru viitorul Consiliu ASF, de urmează a fi numit în luna octombrie. 

 Funcția de director al direcției Petiții și Educație Financiară, fostă protecția consumatorilor, este ocupată de Ioana Cazacu, fina lui Victor Ponta, fost consilier personal al prim-vicepreședintelui Ovidiu Wlassopol, doctor în tica la universitatea Baia Mare, fără experiență în domeniul financiar.  Pentru a rămâne pe post, ea va trebui, în mod normal, să susțină și să promoveze un examen. 

De asemenea, Direcția Autorizare Reglementare este condusă temporar de Valentin Ionescu, și el delegat, în contextul în care conduce și direcția strategie și stabilitate financiară. A treia poziție importantă care va trebui ocupată prin concurs este cea de director al direcției IT. 

În plus, există mai multe funcții mai mici pe care ASF așteaptă să le acopere. 

Un director de serviciu din ASF încasează cel puțin 20.000 de lei lunar, iar un director de direcție de la 30.000 de lei în sus. 
Cel mai mic salariu din ASF nu scade sub 4000 de lei, iar venitul mediu este situat undeva la peste 9000 de lei.