Viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a mai fost în cărți pentru funcția de ministru al Finanțelor. El se număra printre persoanele avute în vedere de social-democraţi pentru un eventual guvern de criză ca ministru de Finanţe, existând discuţii chiar pentru a fi susţinut ca premier.
De formaţie economist, fost deputat social-democrat în două legislaturi şi ministru al finanţelor în guvernul Văcăroiu, Florin Georgescu ocupă în prezent funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Florin Georgescu a fost membru al Partidului Democraţiei Sociale din România şi membru în Biroul Executiv Central al PDSR. În 1992, a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor. Georgescu a fost ministru de stat, ministrul Finanţelor în guvernul Nicolae Văcăroiu, în perioada 19 noiembrie 1992 – 11 decembrie 1996. La alegerile parlamentare din 1996 a candidat pe listele PDSR şi a obţinut un mandat de deputat de Olt. Şi în 2000 a fost ales deputat de Olt şi a candidat pe listele PDSR, devenit ulterior PSD. Florin Georgescu a fost vicepreşedinte al PSD.

Florin Georgescu a renunţat la 11 octombrie 2004 la mandatul de deputat, în favoarea funcţiei de viceguvernator al BNR, în care a fost numit în acelaşi an.
 
Viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a cumpărat în aprilie 2011 titluri de stat în valoare de peste 2 milioane de lei, "pe baza economiilor din perioada 2007-2011", dupa cum se arată în declarația de avere a numărului doi din BNR.