Surse au precizat pentru Capital.ro că atacul fără precedent lansat de ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, la adresa prim-ministrului interimar Florin Cîțu a fost cauzată de faptul că aceasta nu mai prinde niciun minister în noul Guvern, nici măcar Ministerul Digitalizării care merge la Florin Roman.

Mai mult decât atât, aceleași surse scot în evidență faptul că este puțin ciudat că până acum Raluca Turcan nu a spus absolut nimic de banii de pensii, asta în contextul în care în perioada în care era ministru cerea bani de pensii pentru majorări, bani care, de fapt, nu existau.

Reacția lui Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, a avut o primă reacție cu privire la cele spuse de ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan.

”Doamna Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus putea să vină la şedinţa BPN, nu în presă”, a spus Florin Cîţu, întrebat de faptul că Turcan i-a cerut, luni, demisia din fruntea partidului, pentru coaliţia cu PSD şi modul în care s-a negociat formula guvernului, doar în interesul său.

Acesta a mai spus că Raluca Turcan este ministrul Muncii și că ar trebui să își asume dacă nu mai sunt fonduri.

Anunțul care a lovit România din plin

Raluca Turcan a spus că din 26 noiembrie nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor și salariilor, deoarece fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetară.

Mai mult decât atât, într-un mesaj trimis pe grupurile interne ale Partidului Național Liberal, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale îl acuză pe Florin Cîțu de faptul că este „dispus să joace la poker până și banii de pensii”.

„Florin, eșți dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ti spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar că să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, a scris Turcan.

Amintim că Raluca Turcan se referă la cele peste 2,7 miliarde care au fost tăiate de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că acești bani vor fi dați înapoi la cea de-a doua rectificare bugetară. Totuși, o a doua rectificare bugetară nu este posibilă atâta timp cât România nu are un Guvern stabil, cu puteri depline, motiv pentru care banii încă nu s-au întors la Ministerul Muncii.

Mandatul lui Cîțu, un șir de minciuni

Pe grupurile interne ale PNL, Raluca Turcan a mai scris că mandatul lui Florin Cîțu „nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale”.

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale.

Aș spune că e de domeniul patologicului. Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni”, a scris ea.

„În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat până și cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).

Și-atunci, va mirați că PNL se confruntă cu un asemenea val de critici, câta vreme voi acționați in afară unei legitimități politice firești?”, a continuat Turcan.