O persoană fizică autorizată (PFA) verifică lunar indicatorii de performanţă prevăzuţi în bugetele de venituri şi cheltuieli, achiziţiile şi investiţiile Romtelecom, Poşta Română şi Radiocom, unde Ministerul Comunicaţiilor este acţionar. Contractul are o valoare de 36.000 de lei şi se întinde pe o perioadă de un an.

În caz că vă întrebaţi cum a fost posibil ca o persoană să câştige o licitaţie, răspunsul din partea MCSI a fost următorul:

"Până la data de 27 aprilie 2012, când a expirat termenul limită de primire a ofertelor, a depus ofertă o singură firmă, PFAMitroi Gheorghe. Aceasta a câştigat licitaţia cu preţul de 24.000 lei. Contractul s-a încheiat pentru o perioada de opt luni, până la sfârşitul anului 2012, cu posibilitatea prelungirii acestuia cu o durată de maxim patru luni în anul 2013".

Până acum, singurul lucru care se ştia despre PFA Mitroi Gheorghe era că este înregistrată în Bucureşti.

Cine este Mitroi Gheorghe şi cum a reuşit să fie singurul care a participat la licitaţie nu a aflat şi nu a scris nimeni.

Conform declaraţiilor de avere din anii anteriori, a existat până în anul 2009, o persoană angajată la MCSI, cu numele Mitroi Gheorghe, care a ocupat funcţia de consilier superior, ultima declaraţie depusă fiind publicată pe site în 11 decembrie 2009.

Am dorit să ştim dacă Persoana Fizică autorizată Mitroi Gheorghe, care are contractul de consultanţă încheiat cu MCSI este una şi aceeaşi persoană cu fostul angajat al instituţiei.

Răspunsul Ministerului, pentru capital.ro a fost mai mult decât clar:

"PFA Mitroi Gheorghe este aceeaşi persoană cu Gheorghe Mitroi, care a fost angajat al Ministerului pentru Societatea Informaţională. Gheorghe Mitroi a ocupat funcţia de consilier superior din 2002 pană în 2009".

Lucrurile se clarifică: PFA-ul a fost singurul care a participat la licitaţie pentru că este deţinut de către un fost angajat al ministerului, care a ştiut de licitaţie.