Anunțul a fost făcut miercuri seara de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS). Oficialul german a avut o convorbire cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID – 19”, se precizează în comunicat.

Ministrul și-a anulat vizita, dar a asigurat-o pe Violeta Alexandru că o va reprograma. Cei doi miniştri au programat pentru joi, 13 august, o întrevedere de lucru în sistem de videoconferinţă.

„Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunţat-o de faptul că este nevoit să anuleze deplasarea la Bucureşti, că doreşte să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil.

În cursul zilei de mâine, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, doamna Violeta Alexandru, şi Ministrul Federal al Muncii şi Problemelor Sociale, domnul Hubertus Heil, vor avea o întrevedere de lucru prin sistem videoconferinţă. Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunţată ulterior”, precizează ministerul de resort.