El spune că evaluarea sa, construită pe legea lui Metcalfe, poate explica majoritatea volatilității bitcoinului. Legea lui Metcalfe spune că valoarea unei rețele este proporțională cu pătratul numărului de utilizatori din rețea.

De exemplu, un aparat de fax este absolut inutil dacă există doar un om care îl deține, dar valoarea crește pe măsură ce mai mulți oameni primesc faxuri.

Acest lucru este valabil și pentru rețelele sociale. Compania Facebook este valoroasă deoarece există milioane de oameni care o folosesc. Ar fi plictisitor să navighezi de unul singur.

„Dacă dublați numărul de utilizatori, veți dubla valoarea utilității”, a spus Lee.

Același lucru este adevărat pentru bitcoin. FundStrat  a analizat adresele unice  ale utilizatorilor din rețeaua Bitcoin și a constatat că pătratul acestei valori explică 60% din variția prețurilor de bitcoin din 2013.

“Pe termen scurt, credem că bitcoinul a urmat cu adevărat ideea de a acționa ca o rețea socială – adică cu cât există mai multă implicare, cu atât crește valoarea. Și, pe termen scurt, credem că bitcoin va ajunge la cel puțin 6.000 de dolari până la jumătatea anului 2018.”, a declarat Lee.

“Metcalfe este un professor. El a adus o teoremă bazată pe George Gilder, care înseamnă că valoarea unei rețele este pătratul numărului de utilizatori.

Astfel, dacă construiești un model foarte simplu, care evaluează bitcoin ca număr de funcții pătrate de utilizatori ori valoarea medie a tranzacției, 94% din mișcarea bitcoin din ultimii patru ani este explicate prin această ecuație.

FundStrat și-a explicat modelul prin adăugarea volumului tranzacției bitcoin per utilizator. Acest factor linear a explicat 83% din evoluția prețului bitcoinului.

„Tendința tehnică pe termen lung a lui Bitcoin rămâne pozitivă”, a spus el, „dar creșterea pe termen scurt pare limitată, iar riscul unei corecții este în creștere”.