Concursul Eurovision 2020, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 12-16 mai în Olanda, a fost anulat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului, citaţi de AFP şi Reuters.

„Cu un regret profund, vă anunţăm anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam”, au precizat într-un comunicat organizatorii acestui eveniment, urmărit în fiecare an de milioane de telespectatori din lumea întreagă.

„În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să meargă înainte. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze au determinat EBU să ia decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul, așa cum era planificat”, spun reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU).

„În acest moment, este imposibil să continuăm pregătirile pentru acest show live conform planurilor iniţiale”, au adăugat reprezentanţii EBU, care organizează concursul Eurovision, scrie Agerpres.

Aceştia au mai precizat că se vor purta negocieri în continuare pentru ca oraşul Rotterdam să găzduiască ediţia Eurovision din 2021.

Cine trebuia să reprezinte România la Eurovision 2020

România urma să fie reprezentată în acest an, la Eurovision, de către Roxen cu melodia „Alcohol You”. Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de TVR pe 1 martie, la Buzău.

„Alcohol You este o piesă pe care o simt cu toată fiinţa mea şi pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei şi mă bucur foarte tare că şi publicului şi juriului le-a plăcut şi au votat-o. Le mulţumesc tuturor! Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine şi mă motivează atât personal, cât şi ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată şi să fac muzică. Îmi doresc ca melodia ‘Alcohol You’ să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată şi de publicul din străinătate şi, de ce nu, votată la Rotterdam. Am emoţii foarte mari, dar sunt constructive şi mă ajută să pregătesc show-ul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni”, a declarat Roxen, imediat după anunţarea rezultatului.