Cel mai căutat model Dacia la nivel european a fost, în primul trimestru al acestui an, Sandero. Aflat pe poziția 20 în clasamentul achizițiilor acesta a fost comercializat în 47.901 exemplare, rezultat aferent unei creșteri cu 15,4% față de perioada similară din 2016. Celălalt vehicul produs în România care se află încă pe lista de cumpărături a europenilor este Duster. Acesta ocupă locul 36 cu 35.840 de unități.

Dacă la nivelul întregului continent modelele producătorului autohton deținut de francezii de la Renault nu au reușit să ocupe un loc fruntaș, în câteva țări din Europa, clienții au poziționat vehiculele Dacia în Top 10. Astfel, în Cehia, Dacia Duster se află pe locul 9 în clasamentul achizițiilor din primele trei luni ale lui 2017.  În Estonia, același model ocupă poziția a șaptea, iar în Franța fratele său mai mic, Sandero, se află pe locul 8. Vecinii maghiari sunt chiar par chiar mai atașați de micul SUV produs în România, acesta ocupând locul 4 în clasamentul înmatriculărilor. Letonii au propulsat Duster pe poziția a șaptea, iar în la noi clasamentul vânzărilor de mașini noi este dominat total de vehiculele asamblate la Mioveni. Astfel, Logan ocupă locul întâi, iar Duster cel de-al doilea, în timp ce Sandero se află pe 8.

Este demn de remarcat că, în Europa, doar românii par a aprecia modelul Logan, țara noastră find singura în care vehiculul apare în Top 10.

Ar mai fi de menționat că modelul Sandero se află pe poziția 17 pe piața din Turcia, în timp ce Duster ocupă locul 20.

În Rusia SUV-ul Duster, cu emblemă Renault de această dată, ocupă locul 7, Renault Logan poziția 15, iar Renault Sandero locul 16. Aceste vehicule sunt asamblate în uzinele de lângă Moscova ale producătorului francez.