Potrivit unui comunicat al Euroins România, remis luni AGERPRES, procedurile pentru înregistrarea noului capital social vor începe imediat după obţinerea avizului din partea autorităţii de reglementare.

"Euroins România, unul dintre principalii asigurători din România, anunţă încheierea cu succes a operaţiunii de majorare a capitalului social cu 200 milioane lei. Prin aceasta, acţionarii demonstrează atât angajamentul lor, cât şi sprijinul acordat pentru operaţiunile desfăşurate pe piaţa românească a asigurărilor. Majorarea capitalului social cu 200 milioane lei asigură îndeplinirea de către Euroins România a cerinţelor de capital de bază în conformitate cu noul standard de Solvabilitate II", se spune în comunicat.

Euroins România este una dintre cele mai mari societăţi de asigurare din România. Societatea face parte din Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri independente care operează în pieţele de asigurări din CEE şi SEE. Grupul operează în 7 ţări din regiune şi deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% în Bulgaria, România şi Macedonia, având peste 1.200 de angajaţi. Euroins Insurance Group este subsidiara Eurohold Bulgaria – companie bulgară, cu operaţiuni în CEE şi SEE concentrate pe servicii financiare non-bancare şi administrarea activelor.

Euroins Insurance Group oferă un portofoliu complet de produse de asigurări generale, de sănătate şi de viaţă. AGERPRES