Evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei au reprezentat o încercare de înlăturare pe cale violentă a unui Guvern legitim, le-a scris premierul Viorica Dăncilă lui Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans.

Eurodeputatul Cătălin Ivan, exclus din PSD, dar membru al grupului socialist din Parlamentul European spune că scrisoarea e adresată de fapt alegătorilor PSD: „Nu este o scrisoare trimisă Bruxellesului, pentru ca Bruxellesul să fie mai bine informat. La Comisia Europeană sunt toate informaţiile necesare. În toate capitalele europene se ştie foarte bine ce s-a întâmplat în aceste zile în România şi în general ce se întâmplă peste tot în lume şi în Europa. Este o scrisoare dată pentru a fi citită în ţară de presa din România, preluată de presa din România şi folosită drept propagandă a PSD-ului, pentru păstrarea propriului electorat”.

Eurodeputatul consideră că „în era digitală, când informaţia circulă în timp real, nu poţi să comunici cu partenerii externi printr-o scrisoare. Bine că n-au trimis un porumbel, cu un mesaj agăţat de picior! În situaţii de tensiune maximă, în situaţii în care lucruri importante trebuie lămurite, o delegaţie a Guvernului se ducea acolo, primul-ministru se deplasa acolo şi vorbea faţă în faţă cu liderii europeni”.

SURSA: RFI