O sumă de 25 de miliarde de euro din ultimul program de asistenţă acordat Greciei de creditorii internaţionali, în valoare de 86 de miliarde de euro, a fost alocată pentru recapitalizarea băncilor elene până la finele acestui an.

'Revenirea stabilităţii politice, recapitalizarea cu succes a băncilor şi restabilirea lichidităţii sunt condiţiile primare care vor permite cât mai curând posibil eliminarea restricţiiilor asupra mişcărilor de capital', a declarat preşedintele Eurobank, Nikos Karamouzis la o întâlnire cu reprezentanţii federaţiei patronale SEV. La rândul său, directorul general de la Eurobank, Fokion Karavias, şi-a exprimat încrederea că principalii acţionari privaţi ai băncii vor lua parte la viitoarele majorări de capital.

La finele lunii iunie, autorităţile elene au impus o serie de restricţii asupra mişcărilor de capital, limitând retragerile zilnice de numerar la 60 de euro. În plus, tranzacţiile la Bursa de la Atena au fost suspendate iar băncile elene au fost închise timp de mai multe săptămâni.

Pe piaţa din România, în luna noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul şi-a extins în mod constant prezenţa în România, ajungând la peste 3.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 240 de sucursale, zece centre regionale şi zece centre de afaceri. AGERPRES