Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a făcut vineri declarații importante înainte de meciul crucial împotriva Belgiei la Euro 2024.

Conștient de dificultatea întâlnirii, Iordănescu subliniază că echipa este pregătită și motivată să obțină victoria.

Belgia este „un adversar colosal” pentru România la Euro 2024

El a descris Belgia ca fiind „un adversar colosal” și a evidențiat provocarea majoră pe care o reprezintă această echipă pentru România. Cu toate acestea, antrenorul este optimist și determinat.

„Mâine vorbim de o nouă provocare, probabil la un nivel superior. Este o provocare foarte mare pentru care suntem pregătiți și pe care o așteptam. Sunt experiențe fantastice și avem doar de câștigat din ele.

Mâine va fi din nou momentul în care va trebui să ne ridicăm, să ne adunăm, să ne organizăm foarte bine. Să fim din nou foarte intenși, să fim exacți, să fim eficienți și să putem să propunem fotbalul pe care România poate să-l producă. Nu așteptăm ajutor de la nimeni. Depindem de noi”, a spus Iordănescu.

După victoria convingătoare împotriva Ucrainei, cu scorul de 3-0, selecționerul a transmis jucătorilor să mențină echilibrul și să rămână concentrați.

El a spus că toți au crezut „în munca noastră” și se bucură de „un grup bun, care mă ajută și îmi face munca mai ușoară”. De asemenea, Edward Iordănescu își dorește ca atunci când se va termina Euro 2024 „această generație să fie un factor important pozitiv pentru tineret”, care să inspire.

Selecționerul a mai spus că „am început foarte bine acest turneu, ne dorim să continuăm, iar încrederea mea în acest grup este totală. Cu siguranță că va fi intactă și mâine, indiferent ce se va întâmpla”.

romania euro 2024
SURSA FOTO: Instagram – FRF

Naționala noastră e încrezătoare și își dorește calificarea

Iordănescu a subliniat importanța calificării în optimi, considerând că aceasta ar fi un moment istoric pentru fotbalul românesc.

„E un feeling personal, cel puțin după acest prim joc mi s-a părut că românii s-au adunat din nou în spatele echipei naționale și nu numai. Am simțit din nou altă unitate, altă încredere, bucurie, speranță, și lucrurile astea ne motivează mai tare.

Adversarul este unul colosal, cu multă valoare și suntem conștienți de asta. Dar intrăm în teren cu gândul să câștigăm, să ne punem în slujba tricolorului. Ne dorim calificarea. Dar o luăm pas cu pas”, a mai spus acesta.

El a adăugat că, „dacă la final un punct ne va fi suficient este binevenit”, dar toată echipa merge pe teren pentru a scoate „maxim din fiecare meci”.

În ceea ce privește eventualele oferte pentru el, Edward Iordănescu a clarificat că nu dorește să discute despre acest subiect în timpul Euro 2024. El a precizat totuși că nu are nicio ofertă și chiar dacă ar avea nu l-ar interesa.

„Ne place aici și vrem să mai stăm, așa că să lăsăm pentru acasă astfel de discuții”, a punctat el.

Meciul dintre România și Belgia va avea loc sâmbătă, la Koln, începând cu ora 22.00, în cadrul celei de-a doua etape a grupelor Euro 2024.