Ucraina, primul adversar al României la EURO 2024

Edward Iordănescu a declarat că Ucraina, prima adversară a României la EURO 2024, are un avantaj datorită experienței acumulată în turneele finale, având jucători care evoluează la echipe de top din Europa.

Iordănescu a declarat că simte echipa motivată și pregătită pentru EURO 2024, dar subliniază importanța de a rămâne echilibrați și conștienți de calitățile adversarilor. El a menționat că 15 sau 16 jucători ucraineni au participat și la ultimul turneu final, ceea ce reprezintă un atu important.

„Suntem conştienţi că Ucraina este o echipă cu foarte multe calităţi individuale, au jucători la echipele de top din Europa şi sunt 15 sau 16 jucători care au fost şi la ultimul turneu final, asta înseamnă experienţă şi e un atu în plus comparativ cu noi”, a declarat Iordănescu.

Selecționerul și-a exprimat dorința ca România să stea cât mai mult timp la Campionatul European din Germania. El a precizat că pregătirea echipei a fost complexă, bazată pe o selecție atentă și multă muncă, cu scopul de a obține rezultate bune.

Iordănescu a evidențiat importanța abordării fiecărui meci cu personalitate și responsabilitate, având încredere în forțele proprii, dar respectând adversarii.

„După opt ani suntem din nou în lumea bună a fotbalului, este ceea ce ne-am dorit. Pregătirea a fost complexă, cu o selecţie atentă, cu multă muncă, seriozitate şi am avut şansa să construim un grup frumos în final.

Ne dorim să stăm cât mai mult în Germania, asta este clar, şi pentru asta ar trebui să producem rezultate”, a completat selecţionerul.

Obiectivul principal este calificarea din grupe

El a subliniat că echipa privește EURO 2024 cu entuziasm și energie pozitivă, fiind conștienți de responsabilitatea de a reprezenta România. Iordănescu a declarat că obiectivul principal este calificarea din grupe și că echipa este pregătită să își demonstreze valoarea pe teren.

„E o bucurie pentru mine, dar şi o responsabilitate, pentru că îmi doresc împreună cu grupul frumos pe care l-am format să reprezentăm cu cinste România. La final să dea Dumnezeu să adunăm puncte suficiente pentru a face un prim pas pentru ieşire din grupe.

Sunt momente unice, pentru care un antrenor munceşte şi visează, este un vis împlinit. Am realizat o calificare frumoasă şi ne dorim să prelungim acest moment cât mai mult”, a mai spus tehnicianul.

În ceea ce privește influența tatălui său, fostul selecționer Anghel Iordănescu, Edward a afirmat că acesta a avut un rol important în formarea sa profesională. El a menționat că a învățat multe lucruri de la tatăl său și că etica muncii este un aspect esențial pentru el.

„Tatăl meu are un rol mare, pentru că de la el mi-am însuşit foarte multe lucruri şi pentru mine a fost tot timpul un mentor, a fost mai mult decât tatăl meu. În plan profesional, cu siguranţă să ai un părinte care a fost la patru turnee finale împreună cu echipa naţională, care a scris istorie, este un motiv de bucurie, dar şi un reper.

Mai departe, povestea ne-am scris-o noi. Sigur, mi-am însuşit foarte multe lucruri de la el, dar nu sunt foarte confortabil să vorbesc despre ele, pentru că lumea trebuie să le descopere şi să le aprecieze, sau nu. Dar pot să spun că etica muncii a fost ceva foarte important pentru mine”, mai afirmat el.

euro 2024
SURSA FOTO: Facebook – FRF

Mesajul tehnicianului pentru suporteri: Să fie prezenți și să ne facă să simțim asta

Edward Iordănescu a transmis un mesaj suporterilor români, rugându-i să fie pregătiți și pentru momente mai dificile și să rămână alături de echipă, oferind sprijin și energie pozitivă la EURO 2024.

El a subliniat importanța susținerii fanilor pentru a face față provocărilor și a obține performanțe notabile.

„Sunt normale la un astfel de nivel, trebuie să se încarce cu răbdare, cu energie şi atunci când va fi mai greu pentru noi, să fie prezenţi şi să ne facă să simţim asta, pentru că împreună cu siguranţă avem o cu totul altă forţă”, a fost mesajul său către suporteri.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen. Echipa națională va mai juca în Grupa E împotriva Belgiei, pe 22 iunie la Koln, și împotriva Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.