“Estimările companiei pentru asigurările private de sănătate sunt la nivelul anului 2009, de aproximativ 9 – 9,5 mlioane RON, ceea ce înseamnă că Eureko, în termeni nominali, nu va înregistra o scădere semnificativă a primelor subscrise, în condiţiile în care estimările pentru toată piaţă asigurărilor de sănătate prevăd o scădere de 8% – 10 %”, a spus Carmen Radu.
 
Potrivit acesteia, pentru primele trimestre ale lui 2010 valoarea primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor private de sănătate este aproximativ aceeaşi precum cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, de 7,1 milioane RON.
 
“Pentru noi sunt importanţi toţi clienţii,  fie ei clienţi corporate sau individuali. Motiv pentru care ne evaluăm constant portofoliul de produse  pentru a fi siguri că produsele noastre sunt potrivite şi răspund tuturor nevoilor asiguraţilor, dar cred că şi anul 2011 va fi al asigurărilor individuale”, a mai spus directorul general adjunct al Eureko România.
 
În acest sens, Eureko are în pregătire un produs pentru clienţii individuali care va fi mai flexibil (modular) decât cele existente, astfel încât să dea posibilitatea clienţilor să aleagă în funcţie de riscurile acoperite şi de preţul acestora. 
Eureko este lider pe piaţa asigurărilor de sănătate, cu o cota de piaţă de 44,5%. La sfârşitul lui 2009, 18% dintre cei 45.900 de clienţi ai companiei Eureko Asigurări aveau încheiată o asigurare de sănătate.
În ceea ce priveşte indicatorii financiari, în 2009 compania a înregistrat prime brute subscrise de 9,71 milioane de lei, echivalentul a 2,3 milioane de euro.