Nutriționistul susține că roșiile nu trebuie mâncare alături de varza roșie, mazăre, sau ceapa, ele cauzând probleme digestive. Totodată, Molly Knudsen mai adaugă că nici combinația de roșii cu castraveți nu este o alegere bună pentru stomac, scrie mindboygreen.com.

Acesta explică că roșia este, de fapt, un fruct, iar castravetele o legumă. Combinate într-o salată fac minuni pentru gust, dar nu și pentru digestie. Mai exact, nutriționistul susține că roșia se digeră mai lent, în timp ce castravetele este digerat rapid.

O combinație proastă o reprezintă și cerealele cu laptele, bananele cu lactate, dar și fructele cu iaurt. Totodată, porumbul nu trebuie combinat cu banane, sau cu stafide, iar lămâna nu trebuie combinată cu castraveți sau cu produse lactate.

Mihaela Bilic, despre consumul de roșii

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit și ea despre salata de roșii cu brânză. Aceasta susține că în funcție de cantiatea de brânză adăugată, salata poate fi sau nu o mâncare sănătoasă.

Mai exact, Mihaela Bilic susține că brânza poate fi consumată alături de câteva felii de roșii, caloriile fiind destul de multe, iar mâncarea nu foarte sățioasă.

„La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză. Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.

Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus medicul Mihaela Bilic la un post TV.