Așadar, Ion Ganea, senatorul social-democrat, a fost dat afară din partid din cauză că nu a asigurat cvorumul ședinței conducerii Senatului, pentru ca reexaminarea legii care permite Legislativului să decidă data alegerilor parlamentare să intre în procedură.

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a declarat că, deși a ajuns puțin mai târziu la ședință, a aflat de la colegii ei că senatorul Ion Ganea a fost exclus din PSD.

„Eu am ajuns la ședință puțin mai târziu, pentru că am avut ceva personal de rezolvat . Din câte știu de la colegii mei, a fost exclus din Partidul Social Democrat, dar nu am fost chiar la acel moment”, spune Gabriela Firea.

Sorin Grindeanu a intervenit și el

Marți, fostul șef ANCOM, Sorin Grindeanu, explica că la Biroul Permanent al Senatului există un membru PSD care nu se mai află pe un loc eligibil, motiv pentru care a încetat să mai răspundă apelurilor social-democraților.

„Din câte știu, acolo (la Biroul Permanent al Senatului – n.d.) a existat o situație cu un membru PSD care în această perioadă a refuzat să mai răspundă apelurilor noastre. Acel membru BP nu se mai află pe un loc eligibil. De aici până la a refuza să îți faci treaba e cale lungă.

Nu înseamnă că nu mai trebuie să mai vii la muncă sau să asculți cântece de sirene venite de la actuala putere. În BP nu mai avem majoritate. Noi nu îl mai considerăm social-democrat”, spunea marți prim-vicepreședintele social-democraților Sorin Grindeanu.

Cum s-a ajuns în situația aceasta?

Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care dă dreptul Legislativului să decidă data alegerilor parlamentare, însă nu a putut intra în procedură parlamentară deoarece nu fost îndeplinit cvorumul de ședință a Biroului Permanent.