Partidul Social Democrat face din nou apel către liberali pentru a participa la o dezbatere cu specialiştii PSD pe tema pandemiei, a declarat, joi, prim-vicepreşedintele formaţiunii Sorin Grindeanu.

El a menţionat că trebuie luate deciziile cele mai bune, „care să nu ţină cont de dorinţa unora neapărată de a ţine alegerile de Sfântul Nicolae”.

”Noi vom veni cu specialiştii noştri”

„Întărim apelul nostru către cei aflaţi la conducerea ţării de a veni la acea dezbatere pe probleme de sănătate, de combatere a pandemiei, fiindcă vedem că dialogul sau ceea ce tot cerem de câteva săptămâni – haideţi să ne aşezăm cu toţii la masă, să avem un dialog, să luăm cele mai bune decizii – lipseşte.

Şi atunci mai facem o dată acest apel către cei de la guvernare pentru că pandemia nu are culoare politică. Noi vom veni cu specialiştii noştri, cu cei pe care îi cunoaşteţi, cu unii pe care, probabil, încă nu i-aţi cunoscut, să ne aşezăm cu toţii la masă, să se aşeze specialiştii, astfel încât să luăm deciziile cele mai bune, care să nu ţină cont, repet, de dorinţa unora neapărată de a ţine alegerile de Sfântul Nicolae„, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că originea prenumelui Klaus este Nicolae.

”Interesul nostru, ca popor, înainte de dorinţa de a câştiga alegerile”

„Îmi spunea cineva de dimineaţă că prenumele de Klaus este de fapt un derivat din latină, mă rog, o trecere, de la Nicolae. Rog să căutaţi pe net, eu m-am interesat şi am văzut că asta este originea.

Înţeleg dorinţa de a avea alegeri. Dar haideţi să punem pentru prima dată, poate, în România, după 30 de ani, interesul nostru, ca popor, înainte de dorinţa justificată a fiecărui partid politic de a câştiga alegerile”, a adăugat Grindeanu.

Miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a propus o dezbatere între specialiştii social-democraţi şi cei ai PNL pe tema combaterii pandemiei de COVID-19.

Ciolacu a spus, joi, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al partidului, că nu a primit niciun răspuns din partea liberalilor, afirmând că aceştia „nu au nicio legătură cu discuţiile privind pandemia şi măsurile economice care trebuie luate”.

Foto: INQUAM / Octav Ganea