Lista oficială cu prețurile pentru Ford Puma a fost publicată chiar de către companie. Astfel, versiunea standard – Titanium poate fi achiziţionat la un preţ special de lansare de 16.500 euro cu TVA inclus, redus de la 20.250 de euro.

Ford Puma este primul vehicul hibrid fabricat în România, alăturându-se astfel gamei extinse de SUV-uri şi de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-In Hybrid.

Pe lângă tehnologia sofisticată de motorizare mild-hybrid*, carismaticul Ford Puma oferă versatilitatea unui spaţiu de încărcare de 456 litri, inclusiv inovatorul Ford MegaBox.

Preţul de pornire pentru varianta de bază, Titanium, este de 16.500 de euro cu TVA, cu motorizarea 1.0 EcoBoost de 125 CP. De la acest prag, pentru 1.0 EcoBoost Hybrid 125 CP se adaugă 500 de euro, iar pentru 1.0 EcoBoost Hybrid 155 CP sau 1.5 EcoBlue 120 CP se adaugă 1.500 de euro.

Trecerea la versiunea Titanium X are un preţ suplimentar de 2.000 de euro, iar cutia automată cu dublu ambreiaj costă 1.500 de euro (disponibilă din mai, anul viitor).

Trebuie menţionat faptul că pachetul de opţiuni Titanium are un preţ redus cu 50%, de la 2.450 de euro, la fel ca şi extinderea garanţiei, redusă tot cu 50% de la 390 de euro. Acelaşi procent de reducere este aplicat şi pentru pachetul ST Line X, în valoare de 3.000 de euro.

Ford Puma este disponibil în acest moment în 3 variante de echipare: Titanium, Titanium X şi ST-Line X. Începând cu februarie 2020 va fi disponibilă şi varianta de echipare ST-Line.

Lista completă a prețurilor poate fi găsită pe site-ul oficial Ford România.

Pentru a susţine producţia noului model Puma, Ford a demarat anul trecut un amplu proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameni şi a investit aproximativ 200 de milioane de euro în uzina sa din Craiova. Investiţia totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008.

Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunţat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opţiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – oferind una dintre cele mai cuprinzătoare game de opţiuni electrificate pentru clienţii europeni. Ford se aşteaptă ca motoarele electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârşitul anului 2022.