WhatsApp este cea mai utilizată aplicație de mesagerie mobilă, motiv pentru care este și ținta principală pentru hackeri. Nu mulți utilizatori știu că este nevoie să se facă anumite setări pentru a nu fie expuși niciunui pericol de interceptare a datelor confidențiale.

Cea mai importantă setare care trebuie activată este verificarea în doi pași. Tom Davidson, expert în securitate și director senior la firma cibernetică Lookout, a dat detalii privind modificarea pe care trebuie să o aibă în vedere toți utilizatorii de WhatsApp.

”Aceasta este prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele prin configurarea numărului dumneavoastră pe alt dispozitiv”, a spus Tom Davidson pentru The Sun.

Utilizarea verificării în doi pași ar putea fi vitală pentru blocarea hackerilor

”Cu această setare activată, utilizatorilor li se solicită un PIN înainte ca numărul să poată fi asociată cu WhatsApp.

Oferă protecție suplimentară în cazul în care cineva reușește să obțină numele de utilizator și parola”, a mai spus el.

Utilizarea verificării în doi pași ar putea fi vitală atunci când vine vorba de blocarea accesului hackerilor la conturile dumneavoastră. Dar asta nu este tot.

Atenție mare când vă actualizați telefonul în mod regulat

WhatsApp este plin de setări inteligente concepute pentru a vă proteja confidențialitatea. Acestea pot fi accesate în Setări, sub fila Confidențialitate.

„Această secțiune vă permite să configurați tot felul de setări legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și starea”, a adăugat Tom.

„Puteți, de asemenea, să configurați o blocare a ecranului pentru a dezactiva eticheta de citire”.

Pe de altă parte, dacă vă schimbați telefonul în mod regulat, atunci ar trebui să aveți mai multă grijă, potrivit expertului cibernetic Brian Higgins.

”Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabrică”, a spus Brian, specialist în securitate la Comparitech.

”Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni.

”Încercați să scăpați de orice nu ați folosit de ceva vreme sau nu recunoașteți”, spun experții.

Sfaturi cheie de securitate pe care trebuie să le aveți în vedere

Există și alte sfaturi cheie de securitate de care puteți profita. Primul este să vă asigurați că vă păstrați telefonul și aplicațiile actualizate cu cele mai recente software-uri.

Aceste actualizări includ adesea remedieri importante de securitate care elimină erorile utilizate de hackeri pentru a vă ataca dispozitivul. Și, de asemenea, ar trebui să fiți atenți în general la oricine solicită informații personale (cum ar fi detaliile cardului de credit sau codurile de conectare), chiar dacă textul pare să provină de la un prieten.

Important de știut este că, dacă un hacker obține acces la contul tău WhatsApp, îl poți elimina total conectându-te din nou.