Aveți acest obicei alimentar noaptea? Iată de ce ar fi bine să renunțați

Cu toate acestea, nu de puține ori am auzit spunându-se că, dacă mâncăm banane noaptea, putem agrava unele probleme de sănătate. Este un mit sau ar trebui să ne facem griji?

Banana este fructul pe care nimeni nu-l poate refuza, fiind bogată în fibre, potasiu, magneziu, calciu și vitamine, scrie TimesofIndia.

Ajută la pierderea în greutate, menține inima sănătoasă și asigură un tranzit intestinal normal. Dar, în ultima vreme, au apărut o serie de teorii, unele complet greșite, asociate cu consumul de banane. Una dintre ele ar fi că dacă mâncăm banane noaptea putem agrava simptomele răcelii și tusei.

Poate produce mai mult mucus

Nu există însă nicio dovadă științifică potrivit căreia consumul de banane, noaptea, poate fi dăunător sănătății. Medicina ayurvedică susține însă că banana poate produce mai mult mucus, iar consumul acestui fruct în timpul nopții ar putea să ducă la sufocare.

Se digeră mai greu

În plus, banana este un fruct care se digeră mai greu, așa că stomacul are nevoie de mai mult timp pentru a-l digera. Acest lucru se datorează faptului că metabolismul este cel mai scăzut noaptea. O banană mâncată noaptea poate duce și la probleme cu stomacul.

Ne ajută să adormim mai bine

Pe de altă parte, unele studii sugerează că acest fruct galben conține nutrienți esențiali care pot ajuta la inducerea somnului și că uneori poate avea un efect mai bun decât un somnifer. Iată câteva situații în care ar trebui să evitați cu orice preț să mănânați banane noaptea.

-Dacă sunteți racit și tușiți

-Dacă aveți astm

-Dacă suferiți de probleme digestive

-Dacă încercați să slăbiți