Brânzeturi premiate internațional pot fi cumpărate de la Lidl

Fanii lactatelor și brânzeturilor au parte de o veste bună de la Lidl. Popularul magazin are în oferta sa o gamă variată de produse. Clienții pot găsi în magazine aproape orice își doresc. De la alimente și haine până la soluții pentru curățenie sau lucruri pentru îngrijire personală.

La nivel internațional există concursuri care premiază cele mai bune sortimente de brânză. Opt dintre ele au fost incluse în oferta Lidl. Aceste brânzeturi au fost premiate la ediția 2022 a World Cheese Awards (WCA) și la International Cheese & Dairy Awards (ICDA), considerate Oscarurile brânzeturilor.

Produsele premiate sunt din Spania și fac parte din mărcile proprii Roncero, Deluxe și din selecția premium „La Queseria de Lidl”.

Se regăsesc și pe rafurile supermarketurilor din țara noastră, la un preț accesibil. Astfel, printre cele mai bune produse de la Lidl se numără brânza maturată Pedro Ximénez wedge. Aceasta a primit medalia de aur la World Cheese Awards în 2021. Brânza se ține la maturat 8 luni. Prețul unei bucăți de 100 de grame este de 2,09 euro.

Mai găsim încă doi câștigători

Alți doi câștigători de anul trecut, care acum se găsesc în magazine. Unul este Roncero, cu medalie de bronz la WCA și un preț de 2,39 euro. Al doilea este  brânza proaspătă tradițională de capră Roncero, care a primit medalia de argint la WCA și costă 1,85 euro.

La International Cheese & Dairy Awards, un concurs cu renume în Regatul Unit, au fost evaluate peste 5.500 de produse. Au fost premiate cinci de la Lidl. Brânza de oaie cu trufe a câștigat aici argintul, iar al WCA a luat bronzul, iar prețul este de 2,59 euro.

Brânza de oaie cu jalapeno și brânza de oaie cu mojo picon, care costă 3,99 de euro, au fost premiate cu medalia de aur la ICDA. Iar brânza de oaie cu usturoi, la 2,49 de euro, a obținut argintul.

În sortimentul specific sărbătorilor de iarnă din gama Deluxe, Lidl a introdus brânza de oaie maturată cu măsline negre, care a câștigat medalia de bronz la ICDA, la prețul de 3,99 euro, scrie ego.ro.