Deși își iubea animalele și le îngrijea exemplar, decesul subit al Cristinei Țopescu a făcut ca doi dintre câinii săi să moară în chinuri.

Kuki Bărbuceanu, președintele unui ONG care se ocupă de bunăstarea animalelor și apropiat al Cristinei Țopescu, crede că cei doi câini găsiți morți au fost uciși de o cățea foarte agresivă pe care o deținea stăpâna lor.

Oamenii au speriat câinii

”Nu avem încă rezultatul necropsiei de la IDSA, dar din ce bănuim noi şi mai mult ca sigur aşa s-a întâmplat, câinii morţi au fost ucişi de o căţea a Cristinei, foarte agresivă. Această Sissi reacţiona foarte agresiv când alt câine încerca să o domine şi sărea la bătaie. Cei doi câini care erau deja morţi probabil au fost omorâţi de Sissi”, a declarat Bărbuceanu, pentru dcnews.ro.

”Al treilea câine a fost adoptat de o prietenă de-a Cristinei. Acesta nu voia să se dea jos în ruptul capului de lângă Cristina. Cred că câinii au fost muşcaţi de căţeaua agresivă când s-a adunat lumea la uşă, să forţeze intrarea. Probabil din cauza agitaţiei a sărit la bătaie şi i-a ucis. Cam ăsta ar fi fost misterul”, a mai explicat Bărbuceanu.

Animale îngrijite exemplar

El a precizat că animalele Cristinei Țopescu erau îngrijite exemplar, acesta fiind motivul pentru care ceilalți câini nu au murit de foame și de sete, după decesul stăpânei lor.

”Au găsit şi mâncare şi apă, din moment ce au rezistat. Cristina avea pentru căţei nişte ligheane, aşa aş putea să le spun. Erau nişte castroane foarte mari cu apă, plus că am mai găsit o găleată cu care, mă rog, spăla pe jos. Şi aia era goală şi răsturnată. Şi aia era goală, iar pe jos nu era apă. Au băut într-adevăr apă multă când i-am adus la mine, dar acum sunt ok, se mişcă”, a explicat Kuki Bărbuceanu, care a a preluat patru dintre câinii Cristinei Ţopescu.

Zeci de câini în grijă

Bărbuceanu a arătat că doi câini au fost găsiți morți în casă, iar în curte erau patru câini, grași, pentru că descoperiseră un sac de hrană uscată  – trei fete și un băiat. Un alt câine l-a preluat o vecină.

Cristina Țopescu mai avea 50-60 de câini, de la Balotești, pe care i-a dus la adăposturi din țară, fiind salvați din tot felul de situații.

Câinii de acasă îi avea de pe străzi, câmpuri, loviți de mașini, a precizat Kuki Bărbuceanu.