În timp ce grăsimea subcutanată se află sub piele, acoperind abdomenul, grăsimea viscerală este cea aflată în interiorul cavității abdominale, înfășurând organele vitale. O serie de studii au asociat grăsimea viscerală cu diferite boli precum diabetul de tip 2, accidentul vascular cerebral și anumite tipuri de cancer.

De aceea, ar fi bine să luați măsuri pentru a scăpa de ea și a vă îmbunătăți sănătatea, potrivit Fitwirr.

Deși nu alimentația este cauza numărul unu a grăsimii viscerale, aceasta putând avea cauze genetice, băuturile îndulcite cu zahăr și alimentele procesate favorizează apariția grăsimii viscerale.

Experții susțin că, dacă vrem să slăbim, trebuie să găsim un echilibru între consumul de calorii și aportul de alimente. Când mâncăm prea mult, în mod sigur nu vom slăbi, dar acest lucru nu se va întâmpla nici când ne înfometăm, întrucât metabolismul se va încetini.

Iată câteva sfaturi care arată cum putem să scăpăm de grăsimea viscerală în doar șapte zile.

Antrenamente intense

Una dintre cele mai rapide metode de a pierde rapid grăsimea viscerală rămâne sportul, mai exact antrenamentele intense. Fie că este vorba de înot, fie de mersul cu bicicleta sau de alergare, mișcarea este considerată cheia arderii grăsimilor.

Un studiu recent a comparat efectele antrenamentelor de rezistență și ale aerobicului la 119 adulți supraponderali și obezi. Astfel, s-a descoperit că în cazul celor care au făcut aerobic, acesta a fost mai eficient decât antrenamentul de rezistență în ceea ce privește reducerea grăsimii corporale și a masei corporale.

Dacă faceți antrenament de rezistență, atunci adăugați și câteva ședințe de cardio intens pentru a accelera pierderea de grăsime din jurul abdomenului.

Mâncați cât mai sănătos

Pentru a reduce grăsimea corporală și a scăpa de grăsimea viscerală care ne poate pune în pericol sănătatea, schimbarea dietei este mai mult decât necesară.

De fapt, spun experții, cu ea ar trebui să începem dacă vrem să scăpăm de grăsimea de orice fel și de kilogramele în plus.

Nu e nevoie neapărat de un regim draconic, ci să știm să alegem alimentele sănătoase. În primul rând, să ștergem din alimentație orice alimente problematice, cum ar fi zahărul, alimentele procesate și carbohidrații simpli.

În schimb, accentul trebuie pus pe legume și fructe. Cerealele sunt, de asemenea, grozave pentru a crește aportul de fibre.

De asemenea, fructele de mare și peștele sunt bogate în acizi grași omega-3, care ajută la o mai bună sănătate a creierului, dar și la arderea grăsimii viscerale.

Bazați-vă cât mai mult pe proteine

Proteinele se află în fiecare țesut și celulă a corpului nostru, inclusiv în mușchi. Atunci când alegeți surse de proteine, luați în considerare includerea aminoacizilor esențiali, pe care corpul nu îi poate produce singur. Carnea de pasăre, ouăle și fructele de mare sunt doar câteva din alimentele care conțin aminoacizi.

Consumul a două ouă pe zi poate tăia pofta de mâncare și poate accelera pierderea kilogramelor. Nutrienții din ou (vitamina B-12 și colina) opresc producția grelinei, un hormon produs în principal la nivelul stomacului care stimulează pofta de mâncare.