Crește numărul de infectări Covid în Europa

România este dată ca exemplu de „așa nu”, amintindu-se că, este țara, alături de Bulgaria, cu cele mai mici rate de vaccinare. România, unde doar o treime din populație este vaccinată, a înregistrat cele mai multe decese pe cap de locuitor din lume în ultimele șapte zile.

Țări ca România, Bulgaria și Ucraina, unde rata de vaccinare este mult sub media UE, sunt printre cele mai grav afectate. Dar chiar și în Germania noile cazuri au atins niveluri record.

România, unde doar o treime din populație este vaccinată, a înregistrat cele mai multe decese pe cap de locuitor din lume în ultimele șapte zile. De asemenea, Bulgaria, națiunea UE cel mai puțin vaccinată, a atins un nou record de decese zilnice de Covid în această săptămână.

Zone mari din continent se luptă pentru a învinge exploziile de infectări provocate de varianta Delta, ceea ce a complicat relaxarea restricțiilor în multe țări, potrivit Euronews.

Europa de Est este cel mai afectată. Cazurile au atins niveluri record în Rusia, în timp ce capitala Ucrainei, Kiev, a introdus luni noi restricții stricte.

Rusia, Turcia, România și Marea Britanie, pe primele locuri cu cele mai multe infectări

Pe primele locuri ale clasamentului ţărilor în care se înregistrează cea mai mare creştere a cazurilor de Covid 19 se află Rusia, Turcia, România și Marea Britanie.

Marea Britanie a trecut printr-un nou val de infecții la sfârșitul verii, dar a rezistat implementării unor măsuri precum obligativiatatea măștii sau permisele de vaccinare, care au devenit obișnuite în toată Europa.

Grecia a raportat și ea un record de cazuri Covid-19, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, iar guvernul elen a anunțat restricții mai dure pentru persoanele nevaccinate.

În Germania este “pandemia nevaccinaţilor”

Germania a raportat aproape 34.000 de noi infectări în 24 de ore, un record, ministrul Sănătății numind-o “pandemia nevaccinaţilor”. Olanda, Franța, Cehia și Austria raportează de asemenea cifre alarmante.

În Polonia, unde 53% dintre oameni sunt complet vaccinați, numărul cazurilor noi a crescut cu aproape 50%, de patru ori în ultimele trei săptămâni. Internările au crescut, de asemenea, și s-au triplat în ultimele trei săptămâni în Polonia și s-au dublat în Slovacia.

Letonia și Estonia au avut cel mai mare număr de cazuri de infectări pe cap de locuitor din lume în ultimele săptămâni.