Antrenorul Ladislau Boloni a venit la KAA Gent în urmă cu nici o lună, pe 20 august, şi a semnat cu belgienii un contract pentru două sezoane.

Revenirea antrenorului român în Belgia pare să nu fi fost însă de bun augur. Presa locală scrie că Boloni ar urma să fie dat afară de la vicecampioana Belgiei, după ce a fost deja puternic contestat de jurnalişti, dar şi de proprii jucători.

Antrenorul român rezistă doar 3 meciuri la Gent

Înfrângerea cu Eupen din ultima etapă de campionat i-a convins pe șefii lui Gent că Ladislau Boloni nu este antrenorul potrivit. După o întâlnire a conducerii clubului cu jucătorii, Boloni ar fi fost deja înștiințat că aventura sa la clubul belgian s-a terminat, scrie presa locală, potrivit digisport.ro.

Se pare că anunţul oficial privind despărţirea de antrenorul român va fi făcut înainte de meciul cu Rapid Viena din preliminariile Champions League.

În acest caz, Ladislau Boloni ar urma să părăsească Gent după doar trei meciuri, respecitv două înfrângeri şi o victorie.

KAA Gent este a treia echipă din Belgia pe care Ladislau Boloni a pregătit-o în cariera sa de antrenor, după Standard Liege și Royal Antwerp. Acesta a mai antrenat în trecut și echipele Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Al-Jazira, Al-Wahda, Lens, PAOK Salonic, Al-Khor și Al-Ittihad.

Boloni, apărat de preşedintele clubului în urmă cu două săptămâni

Pe data de 2 septembrie, după ce Ladislau Boloni a fost criticat de atacantul Roman Iaremciuk pentru tactica aleasă în timpul meciului, preşedintele clubului Gent, Ivan De Witte, îi lua apărarea antrenorului român.

„Trebuie să fim totuşi puţin realişti! În sezonul trecut, luam goluri demne de curtea şcolii. Pot tolera multe lucruri, dar forma (aleasă de Iaremciuk pentru a spune acele lucruri – n.red.) nu a fost cea potrivită. Este o abatere pe care nu pot s-o accept. Dacă închid ochii acum, deschid uşa haosului. Vom avea o discuţie cu Roman”, a spus atunci Ivan De Witte, potrivit Agerpres.