De astăzi, toate magazinele din Belgia s-au redeschis, iar belgienii au avut voie să-și facă în sfârșit cumpărăturile. Practic, de luni, toate centrele comerciale care mai erau închise și-au redeschis ușile publicului larg, în cadrul celei de-a doua faze de ieșire din izolare. Printre măsurile luate de magazine se numără o limită de 30 de minute pe care o persoană o poate petrece în magazin, precum şi repetarea constantă a unui apel prin care oamenilor li se cere să nu atingă produsele pe care nu le cumpără.

În ciuda avertismentelor lansate de autorități, care au cerut respectarea măsurilor de protecție, unele lanțuri mari de magazine au foist luate cu asalt încă de la primele ore ale dimineții.

În fața magazinului Ikea se formaseră deja cozi iar oamenii așteptau încă de dimineață să poată intra să-și facă ciumpărăturile.

(sursa Lesoir.be)

La fel s-a întâmplat și la alte centre comerciale. Pe rețelele sociale au apărut deja fotografii și filmulețe cu zecile de belgieni care au luat cu asalt magazinele.

Rue Neuve din Bruxelles, una dintre cele mai importante artere comerciale din Belgia, situația era sub control, în mod special datorită forțelor de ordine. În alte orașe, precum Gent sau Anvers, o mulțime de oameni se aflau pe străzile pline de magazine comerciale.

Trebuie menționat că, în mod normal, luni dimineața nu este zi foarte aglomerată. Autoritățile se întreabă însă ce se va zîntâmpla însă în următoarea perioadă.