Erste Bank îşi menţine recomandările de „reducere” a expunerilor pe Banca Transilvania (TLV), respectiv de „acumulare” de acţiuni BRD-Groupe Societe Generale (BRD), însă modifică preţurile ţintă ale celor două instituţii de credit la 1,87 lei/acţiune la TLV şi respectiv 16,6 lei/acţiune pentru BRD.

Astfel, preţul unei acţiuni Banca Transilvania ar urma să scadă într-un an cu 8,3% de la nivelul de 2,04 lei la 1,87 lei pe titlu. Totuşi, preţul ţintă pentru titlurile băncii din Cluj a fost mofidicat în uşoară urcare de la 1,66 lei la 1,87 lei pe titlu.

„În general, rămânem precauţi în estimarea privind Banca Transilvania, întrucât ne aşteptăm la mai multe provizioane, datorită concentrării creditării pe segmentul de IMM-uri în anii de expansiune de dinaintea crizei. Prin urmare, rămânem la recomandarea de reducere, cu un preţ ţintă de 1,87 lei pe acţiune într-un interval de 12 luni”, se arată într-un studiu realizat de specialiştii Erste Bank, reluat de Mediafax.

Pentru BRD-Groupe Societe Generale, Erste şi-a menţinut recomandarea de acumulare, întrucât preţul unui titlu ar urma să crească cu 12,2% de la 14,8 lei la 16,6 lei pe acţiune. Anterior, Erste previziona un preţ ţintă de 14,5 lei, într-un interval de 12 luni.

Profitul net al BRD-Groupe Societe Generale s-a plasat anul trecut la 1,065 miliarde de lei, în scădere cu 32% faţă de 2008.

SURSA: Mediafax