Banca Transilvania dă marea lovitură! A cumpărat Idea Bank DOCUMENT

Potrivit anunțului Bursei de Valori București, Banca Transilvania a cumpărat întregul pachet de acțiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank.

“Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat în data de 02.06.2021 perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în cursul zilei de azi. În cadrul tranzacţiei BT dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. Preţul tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro”, se arată în documentul publicat la bursa de la Bucureşti.

În document se mai arată că Banca Transilvania și companiile din scopul tranzacţiei vor acţionă că entităţi separate până la finalizarea achiziţiei.

”Dorim să precizam că atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţionă că entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând că doar după aceasta data să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT”, se arată în raport.

Când va avea loc procesul de integrare

Potrivit raportului, procesul de integrare va avea loc după îndeplinirea tuturor procedurilor legale.

“Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”.

Idea Bank avea la finalul anului trecut active de 2,7 mld. lei (555 mil. euro) deţinând o cotă de piaţă de 0,48%.

Banca avea credite date de 1,7 mld. lei şi depozite atrase de 2,3 mld. lei. Capitalul propriu al băncii era la finalul anului trecut de 229 mil. lei (47 mi. euro), faţă de un capital social de 326 mil. lei, diferenţa negativă de 114 mil. lei reprezentând pierderea acumulată în timp şi care nu a fost recuperată până acum.

Întregul document poate fi consultat aici.