Epson, liderul mondial al pieţei videoproiectoarelor în ultimii nouă ani, s-a menţinut pe prima poziţie a pieţei proiectoarelor din România  şi în anul 2009, cu o cotă de piaţă de 25%, potrivit raportului Futuresource Consulting 2009.

Anul 2009 a început pe un traseu ascendent în primul trimestru, când Epson a obţinut o cotă de piaţă de 38% din totalul proiectoarelor vândute în România. În următoarele două trimestre piaţa a înregistrat o scădere importantă, ceea ce e a dus la o contracţie a vânzărilor de proiectoare. Primele semne de revenire a pieţei au fost înregistrate în ultimul trimestru al anului, Epson obţinând o cotă de 22% din piaţă.  Cifra de afaceri obţinută pe acest segment a fost de 1,65 milioane euro.

„Pentru anul 2010 estimăm o uşoară creştere a anumitor segmente cu potenţial precum cel al produselor dedicate mediului educaţional şi home cinema, zona în care Epson oferă cea mai mare perioadă de garanţie a lămpii dintre modele existente în piaţă,” a completat Ciprian Barangă, National Sales&Marketing Manager Epson România şi Bulgaria

Gama actuală de proiectoare Epson include modele adresate utilizatorilor din mediul business şi mediilor de lucru profesionale, mediului educaţional, precum şi segmentului consumer.

SURSA: Epson